Etelä-Savoon uusia METSO- ja norpansuojelualueita

Tornator Oyj ja Etelä-Savon ELY-keskus ovat sopineet yhteensä 94 hehtaaria kattavista uusista suojelualueista kuudella eri kohteella. Alueilla suojellaan sekä metsien monimuotoisuutta, että saimaannorppaa. Suojelualueista 53 ha jää yhtiön omistukseen yksityisinä luonnonsuojelualueina ja 41 ha siirtyi kiinteistökaupalla valtion omistukseen.

Saimaannorpan suojelemiseksi perustetut kaksi suojelualuetta sijaitsevat Saimaalla Savonlinnan ja Sulkavan kuntien alueilla. Nämä yhteensä 46 ha alueet Pihlajaveden saaristossa säilyvät tulevaisuudessakin rakentamattomina.

Muut neljä suojelukohdetta ovat METSO-kohteita (Etelä-Suomen metsien monimuotoisuusohjelma). Uudet METSO-alueet sijaitsevat Pieksämäellä, Puumalassa ja Mikkelissä. Pieksämäellä sijaitsevat kaksi kohdetta kytkeytyvät valtion ennestään omistamiin Ringinsuon ja Juurikkasuon soidensuojelualueisiin. Puumalan METSO-kohde on vanhaa kangasmetsää erämaisen Sorvajärven rannalla. Mikkelin Nykälässä sijaitsevat METSO-alueet ovat Aslahden ja Orjuun lintujärvien rantametsiä.

Lisätietoja:

Tornator Oyj: Maankäyttöesimies Heikki Leppänen (p. 010 563 0115)
Etelä-Savon ELY-keskus: DI Pasi Ryhänen (p. 029 502 4229)