Korivaaran koululaiset metsäpäivässä

Tornator järjesti 18.5. metsäpäivän Muhoksen Korivaaran koulun oppilaille. Metsäpäivä sisälsi mm. patikoinnin Lemmenpolkua pitkin, luontoaiheisia tehtävärasteja, eväiden syöntiä ja Pakurilan kotieläintilaan tutustumisen. Koulun kevätjuhlassa kaksi esimerkillistä ”luonto-oppilasta” palkittiin kirjastipendillä.

Lue Korivaaran koululaisten Viivin, Venlan, Eevan, Petran, Sallan ja Wilman kirjoitus metsäpäivän tapahtumista!

Retki Leppiniemeen

”Tulimme kouluun kahdeksaksi. 3-4 luokkalaiset lähtivät linja-autolla kohti Leppiniemeä. Saavuimme Montan leirintäalueelle ja siellä vastassa meitä oli Heikki Tuomikoski. Linja-auto huristi pois ja lähdimme kävelemään Lemmenpolkua. Pysähdyimme välillä ja Heikki-opas kertoi meille metsästä, jokamiehen oikeuksista, ja itse puista ja niiden istutuksesta. Heikki antoi meille tehtävälaput, joita myös mietimme matkalla. Näimme polun varrella paljon upeita kasveja.

1,5 kilometrin kävelymatkan jälkeen saavuimme Pakurilan tilalle, jossa tilan omistajat, Janne ja Aada jo odottivat meitä. Joimme mehua ja pakuriteetä ja söimme mukaan ottamiamme eväitä. Ennen kuin Heikki lähti, hän kertoi meille mitä kaikkea puusta voi valmistaa ja jakoi meille kaikille tuubihuivit, pienet värikynäpaketit, heijastimet ja karkkia.

Heikin lähdettyä lähdimme katselemaan Pakurilan tilan eläimiä. Kolmosluokkalaiset lähtivät Aadan kanssa ja nelosluokkalaiset Jannen kanssa. Tapasimme Pakurilan tilalla suloisen kissan, kaksi lehmää, uroslampaita ja -vuohia, naaraslampaita ja -vuohia, tyytyväisen näköisen tyttösian, ankkoja, suloisen kanin, sekä kovaäänisiä kanoja ja ylväitä kukkoja.

Iloisin mielin palasimme linja-autolla takaisin koululle. Päivä oli kaikkien mielestä erittäin mukava ja opimme paljon uusia asioita.”

Lisätietoja: Suunnitteluesimies Heikki Tuomikoski, puh. 040 758 4964.