Tornator Eesti OÜ sai metsilleen FSC®-sertifikaatin

Metsäyhtiö Tornator on saanut Virossa omistamilleen metsille FSC (Forest Stewardship Council®) -sertifikaatin. Metsänhoidon sertifikaatti kattaa yhtiön kaikki Viron metsät, joiden kokonaispinta-ala on noin 50 000 hehtaaria. Tornator Eesti OÜ:n metsät on jo aiemmin sertifioitu kansallisen PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) ‑standardin mukaisesti.

”Haluamme vastata asiakkaidemme tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Tornatorille FSC-sertifiointi on yksi keino varmistaa puunkysyntä myös tulevaisuudessa”, sanoo yhtiön maajohtaja Riido Rosin.

”FSC-sertifiointi on konsernin strategian mukaista ja yksi askel toiminnan kehittämisessä Virossa”, sanoo Tornatorin Baltian aluepäällikkö Matti Kuusisto.

Tornator aloitti sertifiointiin valmistautumisen jo keväällä 2015. Sertifioinnin auditointiyritys NEPCon myönsi yhtiölle FSC-sertifikaatin 18. marraskuuta 2016. Tornator Eesti OÜ alkaa välittömästi tarjoamaan FSC-sertifioitua puuta asiakkailleen.

Lisätietoja:

Maajohtaja Riido Rosin, puh. +372 50 568 45

Baltian aluepäällikkö Matti Kuusisto, puh. +358 40 577 9744

 

www.tornator.fi

www.tornator.ee

Tornator Eesti OÜ on Viron suurin yksityinen metsänomistaja 57 000 hehtaarin maaomaisuudellaan. Tornator on johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Euroopassa. Se omistaa metsiä Suomen lisäksi Virossa ja Romaniassa. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2015 noin 113 miljoona euroa ja taseen koko noin 1,2 miljardia euroa. Konsernissa on töissä yli 200 henkilöä, joiden lisäksi yhtiö työllistää urakoitsijoita ja sopimusyrittäjiä noin 700 henkilötyövuoden verran. Tornator on 50 suurimman yritysveronmaksajan joukossa Suomessa. Yhtiön omistajat ovat suomalaisia, pääosin institutionaalisia sijoittajia. Tornatorin missio on luoda kestävää hyvinvointia metsästä.

 

FSC Lisenssikoodi: FSC-C132610