Tornator isännöi Jukolan Viestin ankkuriosuuden 2023

Jukolan Viesti järjestetään Porvoossa kesäkuussa 2023. Jukolan viesti on suurin suomalainen urheilutapahtuma ja maailman suurin suunnistusviesti. Kesällä 2023 jatketaan pitkää perinnettä Porvoossa, kun 74. Jukolan viesti ja 45. Venlojen viesti juostaan. Tornator on mukana Suomen maineikkaammassa suunnistustapahtumassa osuusisäntänä Jukolan ankkuriosuudella.

Porvoon Jukolan Viestin pääteema on hiiliviisas Jukola. Teema sopii erinomaisesti Tornatorille, jonka monimuotoisuus- ja ilmasto-ohjelmat tähtäävät metsäluonnon ja ilmastoviisaan metsänhoidon lisäämiseen ja kehittämiseen Tornatorin omistamilla mailla.

”Ilmasto-ohjelmamme tavoitteena on lisätä puuston hiilensidontaa viidenneksellä. Osallistumme ilmastotalkoisiin lisäämällä puuston kasvua, hillitsemällä maaperän päästöjä ja mahdollistamalla sekä tuulivoiman että uusiutuvan puuraaka-aineen käyttöä fossiilisen energian korvaamiseksi”, kertoo Tornatorin talous- ja rahoitusjohtaja Antti Siirtoja, joka on myös kova suunnistaja.

”Parempaa, ilmaston ja metsäluonnon hyvinvoinnista kiinnostunutta kumppania Porvoon hiiliviisaaksi nimettyyn Jukolaan tuskin voisimme saada”, kilpailunjohtaja Kalevi Ilonen kiteyttää.

Tornator on innolla mukana järjestämässä Porvoon Jukolaa ja kannustaa uusia harrastajia lajin pariin. Moni metsäammattilainen ja metsänomistaja harrastaa suunnistusta ja tavoitteena on tietenkin saada Tornatorilta kasaan joukkueet sekä Venlojen että Jukolan Viestiin kesällä 2023.

Lue lisää Porvoon Jukolan Viestistä