”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendit jaettiin

Joensuulaiselle suunnitteluasiantuntija Henna Honkaselle, joensuulaiselle tietojärjestelmäpäällikkö Juha Immoselle, kuopiolaiselle päällikkö, kiinteistöt Matti Kuusistolle, iiläiselle suunnitteluasiantuntija Pasi Lohelalle ja punkaharjulaiselle suunnittelumetsuri Väinö Sairaselle  ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendit

Tornator Oyj:n joensuulaiselle suunnitteluasiantuntija Henna Honkaselle, joensuulaiselle tietojärjestelmäpäällikkö Juha Immoselle, kuopiolaiselle päällikkö, kiinteistöt Matti Kuusistolle, iiläiselle suunnitteluasiantuntija Pasi Lohelalle ja punkaharjulaiselle suunnittelumetsuri Väinö Sairaselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendit. Stipendin arvo on 500 euroa.

Stipendejä esittivät Tornator Oyj:stä yritysvastuupäällikkö Tuija Luukkanen, henkilöstö-, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Outi Nevalainen, toimitusjohtaja Henrik Nieminen, kehitysjohtaja Heikki Penttinen, metsätalouspäällikkö Maarit Sallinen, tietohallintopäällikkö Mika Rieppo sekä viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija Heta Välimäki.

Suunnitteluasiantuntija Henna Honkanen
Henna on muut huomioonottava, kannustava ja työkavereista huolehtiva tehden samaan aikaan hyvää tulosta. Pystyy myös jakamaan osaamistaan sekä kertomaan metsäalasta tuleville metsäammattilaisille.”

Tietojärjestelmäpäällikkö Juha Immonen

”Tässä työkaverissa yhdistyy monen eri alan asiantuntijoita, hän on todellinen sveitsiläinen linkkuveitsi, jonka voit heittää paikkaan kuin paikkaan. Hänen työmoraalinsa on jotakin ennennäkemätöntä, hän heittäytyy kaikkeen tekemiseen aina täysillä mukaan ja on aina valmis auttamaan työkavereitaan asiassa kuin asiassa. Tämä modernin ajan metsämies taitaa niin metsälliset asiat kuin kyberturvallisuuden tai järjestelmien kehittämisenkin salat. Tällä projektien ammattilaisella on myös Tornatorin prosessien ja tietojärjestelmien laaja ymmärrys. Hänen kellossaan täytyy olla enemmän tunteja kuin meillä muilla. Hänen nimensä on Juha Immonen!”

Päällikkö, kiinteistöt Matti Kuusisto

”Matti on empaattinen ja toisia kannustava ja kuunteleva. Hän huomioi aina toiset ja toisten tuntemukset. Pitkän linjan metsäammattilainen, joka ei kuitenkaan osaamisestaan huolimatta tee itsestään numeroa, vaan pyrkii nostamaan muita.”

Suunnitteluasiantuntija Pasi Lohela
Pasi on esimerkillinen työkavereiden tukija ja henkilö, joka huolehtii, että myös uudet työntekijät tuntevat kuuluvansa porukkaan. Pasi rakentaa myös sujuvaa sekä sisäistä että asiakasyhteistyötä.”

Suunnittelumetsuri Väinö Sairanen
”Vänni on todellinen metsien monitoimimies, joka hallitsee perinteisten metsätyövälineiden lisäksi kaikki mahdolliset erikoistehtävät, joita vuosien saatossa on tullut vastaan. Hän luo ja tuo myönteistä asennetta työyhteisöön. Hommat hoituu asiassa kuin asiassa ajallaan ja huumoria unohtamatta. Hiukkajoen ”kyläpäällikkö” on todellinen metsien monitaituri ja työyhteisön hyvä tyyppi.”

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla, sillä osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja. 

Stipendin myöntämisperusteina ovat:

  • itsensä johtaminen (innostuu arjen onnistumisista ja kannustaa onnistumaan, uskaltaa pysähtyä ja olla läsnä)
  • vastuun ottaminen (tunnistaa omat ja muiden mahdollisuudet, huolehtii työkavereista, suhtautuu rohkeasti uuteen)
  • oppii ja opastaa (on vastuullisesti utelias ja valmis kehittymään, innostuu työelämän monimuotoisuudesta ja ajattelun laajuudesta)
  • sekä rehdin ja luotettavan metsämieshengen ylläpitäminen

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Myönnetyistä Työyhteisön hyvistä tyypeistä tiedotteet Säätiön verkkosivulla ja lisätietoa stipendeistä: www.mmsaatio.fi/stipendit.

Lisätietoja:
Tuija Luukkanen, yritysvastuupäällikkö, Tornator Oyj, puh. 040 502 9062
Veikko Iittainen, kehityspäällikkö, Metsämiesten Säätiö, puh. 040 631 4771