Tornator mukana Ilomantsin laajassa ennallistamishankkeessa

Lumimuutos-osuuskunnan koordinoima Koitajoki: Land of Epic Poetry -hanke on saanut merkittävän rahoituksen Cambridgen opiston Endangered Landscapes-ohjelmasta.   

Hankkeessa muun muassa ennallistetaan soita ja kunnostetaan vaelluskalojen elinympäristöjä pääasiassa Koitajoen valuma-alueella Ilomantsissa. Hankkeen suunniteltu kesto on vuosille 2022–2025.  

Tornator Oyj on maanomistajana vahvasti mukana hankkeessa, sillä yhtiön soita ennallistetaan vähintään 280 ha:n alueella Ilomantsissa. Hankkeessa Lumimuutos-osuuskunta toteuttaa aktiiviset hoitotoimet yhdessä Tornatorin kanssa valituilla kohteilla.   

”Hankkeen toimenpiteet toteuttavat erinomaisesti Tornatorin monimuotoisuusohjelman tavoitteita alueella, jossa Tornatorilla on merkittävä maanomistus ja ennallistamispotentiaali on huomattava. Yhteistyöhankkeessa on myös loistava tilaisuus ennallistamismenetelmien ja käytäntöjen kehittämiseen”, summaa Tornatorin luonnonhoidon asiantuntija Rauli Perkiö.  

Lisätietoja:  

Tornator Oyj, luonnonhoidon asiantuntija Rauli Perkiö, puh. 050 479 3820 

Koitajoki-Koitere Foorumi – yhteistyössä eteenpäin, hanketilaisuus pe 7.10.2022 klo 9. Liity etäyhteydellä mukaan tästä.

Lue lisää: Tornatorin monimuotoisuusohjelma, Lumimuutos-osuuskunnan sivut