Ilmasto-ohjelma: 14 tuulivoimalaa Tornatorin maalle Pieksämäellä

Pieksämäen Niinimäelle nousee tuulivoimapuisto, jonka 22 tuulivoimalasta 14 pystytetään Tornatorin maalle. Tuulipuiston rakentaminen aloitetaan heti, ja sen arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 loppuun mennessä. Tuulipuiston vuosittainen energiantuotanto tulee olemaan yli 400 gigawattituntia, joka vastaa noin 80 000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta (5 000 kWh/kotitalous).

”Tieto Niinimäen tuulipuiston rakentumisesta on Tornatorille tärkeä, koska Tornator toimi hankkeen alkuperäisenä kehittäjänä ja myi sen OX2:lle vuonna 2020. Hanke tuo alueelle työtä ja elinvoimaa sekä tuottaa tulevaisuudessa vihreää sähköä. Tuulipuistohanke edistää erinomaisesti yhtiön vuoteen 2030 ulottuvan ilmasto-ohjelman tavoitteita”, toteaa Tornatorin talous- ja rahoitusjohtaja Antti Siirtola.

Positiivisten ilmastovaikutusten lisäksi Tornator rupeaa saamaan maanvuokratuloa omille mailleen rakentuvista tuulivoimaloista sekä merkittävän hankekehityspalkkion alkuvaiheen hankekehitystoimenpiteillä luodusta arvosta.  

Tietoja Niinimäen tuulipuistohankkeesta:

  • Tuulivoimalat: 22 tuulivoimalaa, joiden nimellisteho on 6,6 MW ja enimmäiskorkeus 258 metriä
  • Vuosittainen energiantuotanto: yli 400 GWh, joka vastaa noin 80 000 kotitalouden vuosittaista sähkönkulutusta (5 000 KWh/ kotitalous)
  • Arvioitu käyttöönottoajankohta: loppuvuodesta 2024
  • Vuosittaiset kiinteistöverotuotot Pieksämäelle ovat noin 800 000 euroa

Lisätietoja:

Antti Siirtola, talous- ja rahoitusjohtaja, Tornator Oyj, puh. 040 773 0975, etunimi.sukunimi@tornator.fi

OX2, Helen ja Ålandsbanken sopimukseen Niinimäen tuulipuiston toteuttamisesta – itäisen Suomen suurimman tuulivoimahankkeen rakentaminen käynnistyy Pieksämäellä – OX2

Tornator myy 600 megawatin tuulivoimahankkeet OX2:lle – Tornator

Tornator on johtava kestävään metsätalouteen erikoistunut yhtiö Euroopassa. Se omistaa metsiä Suomen lisäksi Virossa ja Romaniassa. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2021 noin 129 miljoona euroa ja taseen koko noin 2,4 miljardia euroa. Konserni työllistää suoraan noin 190 henkilöä. Kaikkiaan yhtiön metsät työllistävät suoraan omaa henkilökuntaa sekä yrittäjiä ja heidän työntekijöitään noin 1500 henkilötyövuoden verran. Emoyhtiön omistajat ovat suomalaisia, pääosin institutionaalisia sijoittajia. Tornatorin missio on luoda kestävää hyvinvointia metsästä.

www.tornator.fi